WordPress Plugins

Welke WordPress plugins gebruikt Faktor22?

Er komen steeds meer WordPress plugins beschikbaar die veel handige functies aan je website kunnen toevoegen. Er zijn veel kwalitatief goede WordPress plugins beschikbaar. Faktor 22 test en gebruikt veel plugins niet alleen voor zich zelf maar ook voor haar klanten. In dit blog hebben we een overzicht gemaakt van alle plugins die Faktor 22 regelmatig gebruikt.

Akismet
Anti-spam plugin van Automattic, het bedrijf achter WordPress. Doel van de plugin is om spamreacties op blogberichten te filteren. Wij maken gebruik van een professioneel premium account. Voor niet-zakelijke blogs is er ook een volwaardig gratis versie beschikbaar. De plugin zit standaard opgenomen in WordPress installaties en kan door iedereen gebruikt worden.

WordPress SEO by Yoast
De WordPress SEO plugin heeft WordPress en daarmee Faktor 22 naar een hoger niveau gebracht. Deze plugin is daarom terecht een van de populairste WordPress plugins die er is. Mooi werk van Joost de Valk. De plugin vraagt wel enige basiskennis SEO om alle mogelijkheden volledig te benutten. We kunnen de plugin aan iedereen aanbevelen. Ervaren gebruikers zullen simpelweg meer voordeel uit de plugin halen.

Google Analytics Dashboard
Geeft Google Analytics-rapporten en real-time statistieken in uw WordPress dashboard en voegt automatisch de tracking code in elke pagina van uw website. Dit is een gratis WordPress plugin!

Duplicate Post
Een gratis plugin waarmee je berichten, pagina’s en andere custom post types kan kopiëren. Deze plugin kan je veel tijd besparen! De plugin is voor iedereen geschikt.

Broken Link Checker
Gebroken links zijn slecht voor je bezoekers en voor je SEO. Met deze plugin controleer je of er gebroken links op je website voorkomen. De plugin is door iedereen te gebruiken. Ons advies is om de plugin na gebruik uit te zetten of helemaal te verwijderen in verband met de resources van de server die de plugin gebruikt.

Loco Translate
Met deze plugin kan je strings vertalen in je thema en plugins. Zo voorkom je bijvoorbeeld Engelse teksten op je Nederlandse website.

W3 Total Cache
De W3TC plugin helpt je om de snelheid van de website te verbeteren op allerlei niveau’s. Je kunt caching instellen voor pagina’s, maar compressie voor scripts en pagina’s instellen. Verder biedt de plugin de mogelijkheid om een CDN (Content Delivery Network) te koppelen. En om een varnish server te triggeren. De plugin is wel complex in gebruik, dus we adviseren de plugin voor gevorderde gebruikers.

WP Optimize
Optimaliseer de database van je WordPress website met deze plugin. Schoon revisies op en verwijder instellingen van plugins die niet meer gebruikt worden. De plugin is door iedereen te gebruiken die weet hoe hij/zij van tevoren een backup kan maken en terugplaatsen indien er iets niet goed gaat met de optimalisatie.

Cookie Law Info
Bij gebruik van bijvoorbeeld Google Analytics is het wettelijk verplicht om een cookie notificatie weer te geven. Dit is een simpele plugin die daarvoor geschikt is. De plugin is helaas niet compatible met WPML (meertalige websites).